World Whiskies Awards 2018

World Whiskies Award 2018. Jag blir lite nyfiken på hur denna tävling går till? Vem får skicka in flaskor, hur många olika flaskor får man skicka in, köper man sig en plats, jag får helt enkelt läsa på? Snabb googling visar att all info ser ut att stå på deras hemsida. Jaja lite tankar kring de flaskor jag provat eller nästan provat…

Med en prislapp på 2200£ så känns Hakushu’n rätt avlägsen, kommer ihåg 18 åringen som en rätt blek sak tills den fått en stund i flaskan med mycket luft då piggnade den till ordentligt. Jag får springa hem och testa mitt sample av Ichiro’s det är ju trots allt från mitt favorit destilleri Chichibu så det är lite skandal att jag inte provat den än.
Taketsuru 17yo har jag en oöppnad flaska stående sedan gammalt, tid att korka upp den kanske? 1792 har jag provat några släpp ifrån, brukar vara bra. Sist av de jag kommer att nämna, Balcones, jösses vad dom brukar leverera! Speciellt deras barrel strength buteljeringar, det är riktigt bra grejer.

I övrigt kan jag inte säga så mycket om de andra vinnarna annat än att dom säkert smakar gott.

http://www.worldwhiskiesawards.com/winner/Whisky/2018/taste

World’s Best Single Malt: Hakushu 25 year old
World’s Best Single Cask Single Malt: Sullivan’s Cove American Oak Single Cask HH0351
World’s Best Blended: Johnnie Walker Gold
World’s Best Blended Limited Edition: Ichiro’s Malt and Grain Limited Edition
World’s Best Blended Malt: Nikka Taketsuru 17 Year Old
World’s Best Grain: Bain’s Cape Mountain Whisky
World’s Best Bourbon: 1792 Full Proof
World’s Best Rye: Distillery 291 Colorado Rye
World’s Best Wheat: Bainbridge Battle Point
World’s Best Corn: Balcones True Blue 100 Proof
(World’s) Best Canadian Blended: JP Wiser’s Dissertation
World’s Best Pot Still: Ransom The Emerald 1865 Straight American Whiskey
*Listan ovan är saxad från TWE blogg.