Sampleberget!

Ohh det ser kul ut det måste jag prova, men se det destilleriet är jag nyfiken på måste testa, ohh shiny must have!! Jag gissar att det är många med mig som har samma ”problem”, man köper en massa sample och sedan blir det stående i skåpet. 

Årets utvalda semester sample.

Jag gick för en tid sedan igenom samtliga sample i skåpet och insåg att mina första sample fortfarande står oöppnade. Jag köpte ett paket med fem stycken Akashi och jag har inte öppnat dem än, det var troligen 4-5 år sedan. Det är inte så att jag inte dricker sample för det gör jag men när jag väl står och ska välja något för kvällen så blir det nästan alltid en öppnad flaska valet faller på och inte ett sample. 

Genom åren har jag samlat på mig en del kul sample, däribland ett gäng Karuizawa med 67:an som kronan på verket. Fyra stycken av elva av Kurrarna är uppdruckna, 67:an står fortfarande där, i höst ryker den och de återstående när jag och Paul sätter oss ned för ännu en lina. 

Oftast blir det så att jag tar med mig ett gäng sample när jag reser, till en tjänsteresa hade jag med mig tio sample vilka jag delade med kollegorna så dom skulle få prova lite udda grejer. Nu stundar semester och jag kommer att vara borta lite längre, så nu har jag plockat fram en rejäl batch på nästa 40 stycken. Däribland ett par äldre grejer som jag tänkt spara till det där tillfället, ni vet, det där som aldrig verkar uppenbara sig. 

På sistone har jag varit rätt disciplinerad och knappt köpt några sample alls, North Stars 12yo Ardbeg är ett undantag, för många har sagt att den är makalös och därmed måste provas. 

Nåja om allt går som det ska under semestern så kommer jag under 200 sample och det får väl ses som en milstolpe, men Akashi står kvar i skåpet.